Menu

Baconmarmelade a'la Klidmoster

Baconmarmelade a'la Klidmoster:

Ingredienser:

2 pakker bacon (250 g)

1 stort løg 

4 fed hvidløg 

2 spsk whisky 

6 spsk æblecidereddike 

6 spsk meget stærk kaffe 

4 spsk mørk muscovadosukker

4 spsk ahornsirup 

½ tsk brune sennepsfrø 

½ tsk gule sennepsfrø 

¼ tsk friskkværnet peber 

1 knsp. chiliflager eller cayennepeber 

Sådan gør du:

  1. Skær først baconen i små tern.
  2. Steg den på en mellemvarm pande til det meste at væden er fordampet.
  3. Når baconen begynder at brune svagt skal der skrues ned. Det fik lov til at stå og svede i sit eget fedt ved svag varme i ca 20 minutter - tro mig, det gør virkelig en forskel. 
  4. Da alt baconen var brunet godt af , blev det hældt op i en fintmasket si så det overskydende fedt kunne sies fra (gem endelig fedtet).
  5. Derefter blev det lagt på fedtsugende papir.
  6. Og så var det tid til det næste trin. Panden blev varmet op og der blev tilsat 2 spsk baconfedt. Løg og hvidløg blev sauteret uden at tage farve til løgene var glasklare. Whiskyen kom på og fik lov til at dampe af. 
  7. Løgene blev hældt over i en lille kasserolle og vendt med baconen og resten af ingredienserne. Gryden fik lov til at stå og simre ved svag varme i ca 1 time.
  8. Nu begynder det at ligne marmelade. Det er så nu der skal stikkes en stavblender i det *wroom wroom* til det bliver en sammenhængende masse - det skal dog ikke være helt fint blendet, der må godt være små stykker bacon tilbage.
  9. Den blendede marmelade kommes på et skoldet glas. 
  10. Det er ikke meget der kommer ud at ulejligheden - men det smager så englene synger.
  11. Skulle selvfølgelig lige smage da det var kølet nok af. Konsistensen er som figenpålæg, smagen er som en slags......well, meget koncentreret æbleflæsk. Det er sødt, salt, røget og fuldstændig vanedannende.
  12. Jeg glæder mig SÅ meget til at bruge af det. Det skal prøves i aften som fyld i en svinekotelet - det håber jeg blive det pureste guf. 
  13. Hvad siger du - er baconmarmelade noget for dig?

Categories

Cool Opskrifter

IT and Gadgets

DIY Stuff

Styling

Biler

Business