Baconmarmelade a'la Klidmoster
Baconmarmelade a'la Klidmoster:
Ingredienser:
2 pakker bacon (250 g)
1 stort løg
4 fed hvidløg
2 spsk whisky
6 spsk æblecidereddike
6 spsk meget stærk kaffe
4 spsk mørk muscovadosukker
4 spsk ahornsirup
½ tsk brune sennepsfrø
½ tsk gule sennepsfrø
¼ tsk friskkværnet peber
1 knsp. chiliflager eller cayennepeber
Sådan gør du:
- Skær først baconen i små tern.
- Steg den på en mellemvarm pande til det meste at væden er fordampet.
- Når baconen begynder at brune svagt skal der skrues ned. Det fik lov til at stå og svede i sit eget fedt ved svag varme i ca 20 minutter - tro mig, det gør virkelig en forskel.
- Da alt baconen var brunet godt af , blev det hældt op i en fintmasket si så det overskydende fedt kunne sies fra (gem endelig fedtet).
- Derefter blev det lagt på fedtsugende papir.
- Og så var det tid til det næste trin. Panden blev varmet op og der blev tilsat 2 spsk baconfedt. Løg og hvidløg blev sauteret uden at tage farve til løgene var glasklare. Whiskyen kom på og fik lov til at dampe af.
- Løgene blev hældt over i en lille kasserolle og vendt med baconen og resten af ingredienserne. Gryden fik lov til at stå og simre ved svag varme i ca 1 time.
- Nu begynder det at ligne marmelade. Det er så nu der skal stikkes en stavblender i det *wroom wroom* til det bliver en sammenhængende masse - det skal dog ikke være helt fint blendet, der må godt være små stykker bacon tilbage.
- Den blendede marmelade kommes på et skoldet glas.
- Det er ikke meget der kommer ud at ulejligheden - men det smager så englene synger.
- Skulle selvfølgelig lige smage da det var kølet nok af. Konsistensen er som figenpålæg, smagen er som en slags......well, meget koncentreret æbleflæsk. Det er sødt, salt, røget og fuldstændig vanedannende.
- Jeg glæder mig SÅ meget til at bruge af det. Det skal prøves i aften som fyld i en svinekotelet - det håber jeg blive det pureste guf.
- Hvad siger du - er baconmarmelade noget for dig?